Presunúť na hlavný obsah

KUBÁNSKE MOJITO K CIGARE

Recepty

Obľúbené mojito v novom šate výsostne pre pánov. Tmavý rum, ostrejšia chuť a silnejší alkohol. Pridaná mäta a angostúra, bylinná zmes, ktorá sa kedysi užívala proti bolestiam žalúdka, zvýraznia chuť mojita. Vynikajúca spoločnosť na priateľské posedenie s cigarou v ruke. Jednoduchý postup na namiešanie kubánskeho mojita prezradil barman Ivan z kubánskej reštaurácie a baru Malecon v Bratislave.

 

 

Ingrediencie:
0,2 cl čerstvej citrónovej štavy
8-10 stoniek mäty
1 lyžica hnedého cukru
angostúra
0,6 cl sedemročnej Mulaty
sóda, ľad

Postup:
Do pohára pripravíme mätu, ktorá mojitu dodáva výraznú arómu a chuť, pridáme hnedý cukor, citrónovú štavu a niekoľko kvapiek angostury. Všetko spolu zamiešame, pridáme ľad a sódu, drink ozdobíme mätovým listom a navrch posypeme práškovým cukrom. Barman Ivan odporúča pánom miešaný drink k obľúbenej cigare k večernému posedeniu.