Presunúť na hlavný obsah

Neviete čo upiecť na sviatky?

Recepty

Hoci do sviatkov je už naozaj len niekoľko hodín, ešte väčšina z nás finišuje s prípravami. Ak náhodou neviete, čím potešiť vašu rodinu – upečte im výnimočnú orechovú tortu. FEMINITY pre vás spolu s Cremeria Milano River Park v Bratislave pripravili niekoľko receptov, ktoré nájdete v novom čísle FEMINITY MAGAZÍNu. Jeden z nich vyberáme:

 

 

Orechová torta

Suroviny:

korpus:
6 vajec
1 dcl olej
180 g hladká múka
120g cukru

Plnka:
60 g gustin
0,5 l mlieka
100g cukru
500g masla
100g vlašské orechy pomleté -  na dokončenie 150g mletých orechov   
1 čerstvý kokos na dozdobenie

Postup:
Korpus: Vajcia si oddelíme a bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Po vyšľahaní pomaly pridávame žĺtky rozmiešané s jednou polievkovou lyžicou vody. Potom pomaly pridávame preosiatu múku a na koniec olej. Do pripravenej a vymastenej formy si cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov si dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po jeho dôkladnom vychladnutí.

Plnka:

V 1/4 mlieka si rozmiešame gustin. Zvyšné mlieko s cukrom si dáme variť. Keď nám  mlieko zovrie primiešame doň rozpustený gustin a pri rýchlom miešaní uvaríme hustejší puding ktorý ešte minútu povaríme aby sme stratili chuť škrobu. Po uvarení si dáme krém do misky, posypeme ho vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do krému pridávame maslo izbovej teploty. Po dôkladnom rozmiešaní masla v kréme nakoniec pridáme orechy.

Vychladnutý korpus si nožíkom rozrežeme na tri alebo štyri časti a naplníme ho orechovým krémom. Trocha krému si necháme na záver a celú tortu ním zatrieme. Nakoniec obsypeme boky aj vrch torty orechmi a ľubovoľne ozdobíme ovocím alebo polovicami vlašských orechov.

Viac receptov nájdete v najnovšom čísle FEMINITY MAGAZÍNU