Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočné recepty

Recepty

Veľká noc patrí na Slovensku bezpochyby k najvýznamnejším sviatkom v roku a neodmysliteľne sa spája so symbolom nového života. Veľkonočným sviatkom predchádza obdobie pôstu. V jeho závere sa najmä gazdinky zapodievajú prípravou na sviatky – vyzdobujú domácnosti a pripravujú sviatočné menu. Pripravili sme pre vás recepty na príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.

 

Kuracia roláda Admirál
10 porcií

Na prípravu potrebujeme:
1 kg chladených kuracích pŕs
120 g morčacej šunky ADMIRÁL zaúdenej od HYZA
200 ml 33 % smotany na šľahanie
50 g papriky 
2 g kurkumy
soľ
čierne korenie
 
Postup:
1. Chladené kuracie prsia umyjeme a osušíme. Obrežeme ich tak, aby nám zostalo iba čisté mäso. Odrezky odložíme bokom.
2. Kuracie prsia rozrežeme na polovice a na fólii rozklepeme. Medzitým si necháme predhriať rúru na 175 °C.
3. Rozklepané mäso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnomerne čiernym korením. Na mäso poukladáme na plátky nakrájanú Morčaciu šunku ADMIRÁL.
4. Odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou, kurkumou, soľou a korením.
5. Vytvorenú zmes rovnomerne roztrieme na šunku uloženú na kuracích prsiach. 
6. Na rozotrenú zmes poukladáme nakrájanú papriku a naplnené kuracie prsia pevne zatočíme do alobalu. 
7. Pečieme v rozohriatej rúre pri 175 °C teplote 35 minút. 
8. Po upečení roládu rozkrájame na plátky a servírujeme.
 
 
Veľkonočná rolka s bryndzovou penou
pre 10 porcií

Na prípravu potrebujeme:
400 g Kuracej rolky údenej značky HYZA
280 g bryndze
300 ml 33 % smotany na šľahanie
šalát lolo rosso
šalát lolo biondo
soľ
olivový olej
 
Postup:
1. Z Kuracej rolky urobíme kornúty.
2. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka do nej zamiešane bryndzu. Šľahačkovo-bryndzovou zmesou naplníme cukrárenské vrecko a naplníme ňou pripravené kornúty z rolky.
3. Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Natrháme ho na väčšie kúsky, osolíme a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. 
4. Kornúty z Kuracej rolky naplnené bryndzovou šľahačkou podávame so šalátom.