Presunúť na hlavný obsah

Špagety na rybársky spôsob

Recepty

Do Bratislavy nedávno zavítal obľúbený taliansky šéfkuchár Emanuel Ridi, aby na podujatí Art of Taste predstavil svoje umenie talianskej kuchyne bohatej na množstvo lahodných chutí. Popularitu si získal predovšetkým svojim nevšedným prejavom, vtipným a humorným výkladom počas varenia, češtinou so silným prízvukom a v neposlednom rade svojou talianskou charizmou. Je zástancom rýchlej a jednoduchej prípravy jedál a náročný na používanie čerstvých a kvalitných surovín. Vychutnajte si jeden z jeho receptov:

Spaghetti alla pescatora


Prísady:
400 g špagiet
800 g mušlí Slávky
400 g mušlí Vongole
320 g kalamárov
8 kreviet
400 g cherry paradajok
2 dl bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
extra panenský olivový olej
soľ
 
Postup:
Kalamáre očistíme (odstránime pancier, kosť a oči) a nakrájame na kúsky. Očistíme aj mušle a krevety. Na panvici s olivovým olejom opražíme strúčiky cesnaku, pridáme mušle a necháme ich spolu chvíľu pražiť. Keď sa mušle otvoria, pridáme ostatné plody mora, zalejeme bielym vínom a priamo na panvicu hodíme špagety. Rozprestrieme ich, podľa potreby zalejeme vodou a necháme variť. Odstránime cesnak a po chvíli pridáme nakrájané cherry paradajky. Keď budú špagety „al dente“, ozdobíme ich nakrájanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme, pokvapkáme olejom a môžeme podávať.