Presunúť na hlavný obsah

Hitom leta sú studené ovocné polievky

Lifestyle

Ovocné polievky sú jedným z najlepších pokrmov pre teplé dni – sú ľahké, plné vitamínov a hlavne Vás výborne schladia. Ingredienciám sa naviac medze nekladú.

 

Máte dosť jednotvárnych receptov, ktoré ponúka väčšina reštaurácií vo Vašom okolí? Chcete si v týchto letných dňoch dať niečo veľmi zdravé, ľahké a hlavne chutné, príprava čoho Vám však nezaberie celý deň, ale bohato postačí aj 15 minút? Ak ste na obe otázky odpovedali áno, tak studené polievky sú tou pravou variáciou pre Vás na tohtoročné leto. Veľkou výhodou je rýchly čas ich prípravy a zdravé zloženie, ktoré Vám pomôže dostať sa do formy ešte pred termínom dovolenky! Že sa blíži? V tom prípade čo najskôr zaraďte do jedálnička ovocnú polievku. 

Ak ste  leniví si ich pripraviť sami, alebo len zaneprázdnení ako väčšina z nás, ovocné polievky môžu dôjsť aj priamo k Vám bez akejkoľvek námahy! Postará sa o to prvý polievkový bar v Bratislave Soupa.sk v spolupráci s prvým sushi bistrom v bratislave MoshiMoshi.sk,  ktorý Vám ovocnú polievku podľa želania doručí až  domov alebo do práce,  kde takého ochladenie určite veľmi oceníte.

Keď však máte čas na prípravu studenej polievky, Martina Maženska z prvého polievkového baru Soupa.sk Vám poradí, ako na to. V prvom rade použite na prípravu čerstvé ovocie tak, aby čo najviac sedelo Vašej chuti. Čím viac si pre prípravu ovocnej polievky vyberiete obľúbený druh ovocia, tým lepšie.  

Preferované ovocie poriadne umyte, očistite od  šupiek, stoniek, semienok, prípadne iných ťažšie stráviteľných častí a vložte do mixéra. Pomaly prilejte vývar, ktorý ste získali zvarením pol litra vody a jednej lyžičky citrónovej kôry. V prípade kyslejšieho ovocia môžete ešte dodať dve polievkové lyžice zdravého trstinového cukru.

Túto zmes mixujte do hladka a následne vložte do chladničky. Pred servírovaním vložte do misiek, v ktorých budete polievku podávať, pár kociek ľadu a ozdobte ju čerstvými lístkami mäty. Pre fajnšmekrov máme ešte jeden skvelý tip: ovocnú polievku určite vždy vylepšíte malým množstvom dodaného alkoholu, najlepšie podľa druhu aktuálneho ovocia.