Presunúť na hlavný obsah

Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi

Recepty

Zvodná a sexi šéfkuchárka Nigella Lawson dokáže očariť nielen výzorom, ale aj svojím kulinárskym umením. Kniha Nigella Express ponúka recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky, pripravené neuveriteľne rýchlo a jednoducho. Feminity v spolupráci s internetovým kníhkupectvom BUX.sk vám prináša recept na skvelú tekvicovú polievku.

 

Odkedy som prekonala svoje predsudky o kupovaní pokrájanej zeleniny a ovocia, môj život v kuchyni sa stal oveľa jednoduchším. A mali by ste vedieť aj to, že na talianskych trhoch obchodníci bežne predávajú očistenú a pripravenú zeleninu v balíčkoch, aby svojim zákazníkom uľahčili život. Mne sa pozdáva tekvica a sladké zemiaky pokrájané na kocky. Štvrťhodina varenia vo vývare s korením – a sladké potešenie je na svete. Niekedy jednoducho nemáte náladu vyčkávať.
 

2 porcie

 

Suroviny:

350 g pokrájanej oranžovej tekvice a sladkých zemiakov

750 ml horúceho kuracieho alebo zeleninového vývaru

pol lyžičky mletej škorice

pol lyžičky muškátového kvetu

štipka mletého čierneho korenia

4 lyžice cmaru

 

Postup:

1 Do kastróla dáme tekvicu, sladké zemiaky, nalejeme horúci vývar a pridáme koreniny.

2 Necháme zovrieť a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Podľa chuti pridáme čierne korenie.

3 Polievku rozmixujeme. Je lepšie vybrať strednú časť krytu nádoby mixéra a otvor prikryť utierkou, aby nevznikol podtlak a neostriekali sme celú kuchyňu.

4 Rozmixovanú polievku nalejeme do dvoch misiek a každú ozdobíme dvomi lyžicami cmaru.

 

Ďalšie recepty od Nigelly nájdete hneď teraz v jej knihe Nigella Express.