Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Bryndzové dukáty so slaninkou

Recepty

Pripravte pre návštevu chutné bryndzové dukáty so slaninkou.

Bryndzové dukáty so slaninkou

Potrebujete:
- 750 g varených zemiakov
- 300 g bryndze
- 200 g slaniny
- 2 kl soli
- 200 g hladkej múky
- olej na vyprážanie
Dip: biely jogurt
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- najemno nakrájaná pažítka

Postup:
1. Pomleté uvarené zemiaky zmiešame so 160 g múky, soľou, bryndzou a najemno nasekanou slaninou.
2. Pridáme soľ a vymiešame cesto. Zvyšok múky použijeme pri vaľkaní cesta. Z cesta vykrojíme hrubšie kolieska a hneď vyprážame v rozpálenom oleji.
3. Dip: jogurt zmiešame s cesnakom, soľou a korením a pridáme najemno nasekanú pažítku. Vypražené dukáty namáčame do dipu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Jozef Chatrnuch, šéfkuchár hotela Senec v Senci
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu