Recept: Bravčové karé plnené sušenými slivkami
Toto pomerne suché mäso môžete vylepšiť zaujímavou plnkou.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg bravčového karé bez kosti
sušené slivky bez kôstok
mäsový vývar na podlievanie
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
1. Vývar necháme zovrieť a vložíme sušené slivky na 15-20 minút. Slivky vyberieme, mäso v strede nakrojíme a naplníme vychladnutými slivkami.
2. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
3. Pečieme prikryté, občas skontrolujeme a podlejeme podľa potreby vývarom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha