Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bravčové karé plnené sušenými slivkami

Recepty

Toto pomerne suché mäso môžete vylepšiť zaujímavou plnkou.

Príprava: 30 minút

Varenie: 1 hodina
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg bravčového karé bez kosti 
sušené slivky bez kôstok
mäsový vývar na podlievanie
soľ
mleté čierne korenie

Postup:
1.
Vývar necháme zovrieť a vložíme sušené slivky na 15-20 minút. Slivky vyberieme, mäso v strede nakrojíme a naplníme vychladnutými slivkami.

2. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3. Pečieme prikryté, občas skontrolujeme a podlejeme podľa potreby vývarom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha