Presunúť na hlavný obsah

Ďalší chutný letný dezert - svieža bábovka s jogurtom a citrónom

Recepty

Tento týždeň vám ponúkame ďalší letný recept na sladké. Svieži, chutný a ľahký...

Svieža jogurtovo-citrónová bábovka

Potrebujeme:
- Na cesto:
- 350 g hladkej múky
- 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
- 220 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou
- 4 vajcia
- 1 KL citrónovej arómy
- 125 g rozpusteného masla
- 250 g bieleho jogurtu
- Na ozdobenie:
- 300 g preosiateho práškového cukru
- 5 PL šťavy z citróna
- 4 PL mlieka

Postup:
1. Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom.

2. Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme (v elektrickej rúre pri 180 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C, v plynovej na stupni 3).

3. Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a vychladnutú bábovku polejeme polevou.

Tip: Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.

Text spracovala: Katarína Sedláková pre Pravda magazín
Recepty a foto: Dr. Oetker