Pripravte si zdravý obed - jarný šalát s vajíčkami
Jar prináša so sebou aj možnosť prípravy chutných jedál z čerstvej a mladej zeleninky.
Jarný šalát s vajíčkami
Suroviny:
- najmenej 2 druhy listových šalátov
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- 2 PL kapár
- 200 g tuniaka z konzervy
- 2 jarné cibuľky
- 8 sušených paradajok naložených v oleji
- 100 g mäkkého kozieho syra
- panenský olivový olej na pokvapkanie
- balzamikový ocot (čím hustejší, tým lepší)
- čerstvo namleté čierne korenie
- soľ
Postup:
1. Všetko dajte na pracovnú dosku. Vajíčka olúpte a pozdĺžne ich pokrájajte na štvrtiny nebo osminy.
2. Šalát umyte, osušte a rozprestrite na servírovací tanier. Na šalát nasypte kapary, kúsky ryby a jarnú cibuľku. Pokvapkajte olejom a posoľte.
3. Pridajte nakrájané paradajky, vajcia, syr, okoreňte a pokvapkajte balzamikovým octom.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK