Presunúť na hlavný obsah

Recept: Jahňacia roláda v lístkovom ceste - nemusíte vždy len bravčové...

Recepty

Namiesto údenej šunky a klobásy možno na jar siahnuť radšej po zdravšej alternatíve.

Príprava: 70 minút

Náročnosť: stredná

Potrebujeme:
500 g kelu
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
30 g masla
1 balíček mrazeného lístkového cesta
500 g jahňacej sekanej
2 vajíčka
tymian
oregano
soľ
mleté čierne korenie
1 zväzok petržlenovej vňate

Postup:
Oddelíme veľké listy kelu a menšie nakrájame na tenké prúžky. Dáme oddelene do dvoch perforovaných nádob. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky, dáme s maslom do naparovacej misky s plným dnom a všetko podusíme na 100°C po dobu 2 minút. Zmiešame jahňaciu sekanú, vajíčka, tymian, oregano, soľ, korenie, jemne nasekanú vňať, cibuľu, cesnak a nakrájaný kel. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát, poukladáme na neho kelové listy a rozotrieme masu zo sekanej. Cesto zrolujeme, vidličkou na hornej strane prepichneme, položíme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme.

Náš tip:
Jahňacie mäso môžeme nahradiť aj mäsom morčacím alebo hovädzím.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: MIELE