Recept: Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Navarte si podľa ďalšieho z ázijských receptov.
Pre 4 osoby potrebujeme:
2 vajcia
40 g solamylu
100 g šampiňónov
100 g póru
100 g očistenej mrkvy
2,5 dl sójovej omáčky
2,5 dl červeného vína
10 g očisteného cesnaku
25 g kryštálového cukru
korenie 5 vôní alebo zmes - mletá škorica, biele mleté korenie, mletý zázvor
1,5 dl oleja
Postup:
Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do misy a pridáme vajcia, časť solamylu podľa potreby a spojíme do hustej masy. Sójovú omáčku zmiešame s cukrom, vínom, koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Kúsky bravčového mäsa vyprážame v rozpálenom oleji dozlata (max. 90 sekúnd). Do woku dáme sójovú omáčku, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Pridáme vypražené kúsky bravčového mäsa a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nakoniec pridáme pór nakrájaný na kúsky, premiešame a podávame.
Náš tip:
Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso, výborná je dokonca aj ryba. Stačí obyčajné filé nakrájané na kúsky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza