10 dôvodov, prečo sa vyhnúť bielym jedom: Pozrite si, ako zle vplývajú na náš organizmus!
Sme to, čo jeme. Žiaľ, vplyvom zaneprázdnenosti a uponáhľanej doby sa výrobcovia potravín prispôsobili a do produktov čoraz viac zahrnuli umelé konzervanty, sladidlá a iné zložky. Pozrite si, aké sú „biele jedy“ pre nás škodlivé a venujte svojmu telu viac pozornosti.
Do skupiny tzv.“bielych jedov“ patrí rafinovaný cukor, biela múka, soľ, ale tiež niektoré mliečne výrobky (napríklad pasterizované mlieko). Na organizmus pôsobia ako kyselinotvorné jedlá, pri ktorých dlhodobom užívaní odoberajú vápnik z kostí. Nakoľko vápnik súvisí s funkčnosťou svalov, pri jeho nedostatku v tele dochádza k chronickej únave, zníženej pohyblivosti alebo celkovému zníženiu imunitného systému.
Vybrali sme 10 dôvodov, prečo sa vyhnúť bielym jedom a viac o tejto téme v spojitosti so zdravím nám na základe svojich skúseností porozprávala lektorka školy varenia, Henrieta Peškovičová.
1. Jed pre pečeň
2. Sú spúšťačom mnohých alergií
3. Prispievajú k obezite
4. Vplývajú na vysoký tlak, zaťažujú obličky a vyvolávajú srdcové choroby
5. Spôsobujú zlé trávenie a zápchu
6. Niektoré spôsobujú tvorbu a hromadenie hlienu
7. Nedostatok vápnika má na svedomí nepriaznivý vplyv na zuby
8. Vyvolávajú únavu, absenciu sústredenosti a niekedy naopak hyperaktivitu
9. Spôsobujú vlčí hlad
10. Oslabujú imunitný systém
FEMINITY TV: Rozhovor s lektorkou a supervízorkou školy varenia, Henrietou Peškovičovou