Presunúť na hlavný obsah

Grécky olivový olej s tradíciou

Recepty

V teplých jarných a letných dňoch rastie naša chuť na zdravé a ľahké jedlá. V našich jedálničkoch vládnu zeleninové šaláty, ryby a svieže jednoduché pokrmy, ktoré nás priamo nabádajú na použitie kvalitného olivového oleja.

Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku MINERVA.   Ponúka  vám  3 druhy  kvalitného olivového oleja :

Extra panenský olivový olej,  vhodný  na studenú i teplú kuchyňu  
Minerva Clasic – ideálny na varenie a teplú kuchyňu 
Kalamata extra panenský olivový , ideálny na studenú kuchyňu

Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku. 
Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju  viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.

Náš TIP: Grilovaný losos s maslovou omáčkou

Ingredience pre 4 osoby:

4 filety z lososa (á 200g)

Marináda:

3 lyžice Extra panenského olivového oleja Minerva
2 lyžice citrónovej šťavy, 
soľ, korenie

Maslová omáčka:

¾ šálky bieleho vínneho octu 
¾ šálky bieleho vína
1 veľká rozmixovaná cibule
100 g masla
1 šálka smotany, soľ, korenie

Postup prípravy

1. Filety z lososa naložíme na chvíľu do marinády z Extra panenského olivového oleja Minerva, citrónovej šťavy, soli a  korenia.
2. Na grile  alebo na panvici opečieme z oboch strán do zlatista cca 15min.

Príprava omáčky:

  • Na miernom ohni povaříme ocot, víno a cibuľu.
  • Keď sa omáčka zredukuje na polovicu, stiahneme hrniec  zo sporáku a pridáme  kocočku masla. Miešame  tak dlho, až nevznikne  jemná zmes.
  • Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a privedieme  do varu. 

Tip:

Lososa podávame so zemiakmi a zalejeme maslovou omáčkou.