Presunúť na hlavný obsah

Vynikajúci čokoládový cheesecake, ktorému neodoláte

Recepty

Nepečený čokoládový cheesecake je lahodný dezert, ktorému odolá naozaj len málokto. Je veľmi jednoduchý na prípravu, pričom výsledok vyzerá skvostne.

Suroviny na koláč:

1 balenie bebe sušienok

300 g čokolády na varenie
100 g masla
500 g nízkotučného tvarohu
1 ks smotany na šľahanie
Lístky čerstvej mäty

Suroviny na polevu:

140 ml smotany na šľahanie
100 g čokolády na varenie

Postup:

Najskôr nadrobno rozdrvíme sušienky a pridáme rozpustené maslo a zmiešame. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vystelieme alobalom. Do takejto formy nalejeme pripravenú zmes a roztlačíme ju v nej. Na sporáku si v hrnčeku na varenie roztopíme čokoládu. Medzitým zmiešame nízkotučný tvaroh so smotanou na šľahanie. Roztopenú čokoládu necháme chvíľočku odstáť a následne vylejeme do tvarohovo-šľahačkovej zmesi. Zmiešame a celú zmes vylejeme na keksíkový korpus, ktorý sme si pripravili v tortovej forme. Povrch vyhladíme dohladka.

Čokoládovú polevu pripravíme veľmi jednoducho, a to tak, že nad parou necháme roztopiť čokoládu, do ktorej pridáme šľahačku na varenie. Za stáleho miešania čakáme, kým nám zmes nezhustne a potom nalejeme tmavú polevu na vrch. Takto pripravený cheesecake necháme vychladnúť. Vrch cheesecaku môžeme dozdobiť kúskami čokolády alebo lístkami čerstvej mäty na osvieženie.

Dobrú chuť!