Vynikajúci čokoládový cheesecake, ktorému neodoláte
Nepečený čokoládový cheesecake je lahodný dezert, ktorému odolá naozaj len málokto. Je veľmi jednoduchý na prípravu, pričom výsledok vyzerá skvostne.
Suroviny na koláč:
1 balenie bebe sušienok
100 g masla
500 g nízkotučného tvarohu
1 ks smotany na šľahanie
Lístky čerstvej mäty
Suroviny na polevu:
140 ml smotany na šľahanie
100 g čokolády na varenie
Postup:
Najskôr nadrobno rozdrvíme sušienky a pridáme rozpustené maslo a zmiešame. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vystelieme alobalom. Do takejto formy nalejeme pripravenú zmes a roztlačíme ju v nej. Na sporáku si v hrnčeku na varenie roztopíme čokoládu. Medzitým zmiešame nízkotučný tvaroh so smotanou na šľahanie. Roztopenú čokoládu necháme chvíľočku odstáť a následne vylejeme do tvarohovo-šľahačkovej zmesi. Zmiešame a celú zmes vylejeme na keksíkový korpus, ktorý sme si pripravili v tortovej forme. Povrch vyhladíme dohladka.
Čokoládovú polevu pripravíme veľmi jednoducho, a to tak, že nad parou necháme roztopiť čokoládu, do ktorej pridáme šľahačku na varenie. Za stáleho miešania čakáme, kým nám zmes nezhustne a potom nalejeme tmavú polevu na vrch. Takto pripravený cheesecake necháme vychladnúť. Vrch cheesecaku môžeme dozdobiť kúskami čokolády alebo lístkami čerstvej mäty na osvieženie.
Dobrú chuť!