Testovali sme menu v japonskej reštaurácii Benihana: Neodolateľná chuť a zážitok v jednom!
Ak milujete japonskú kuchyňu a jedlo považujete za gastronomický zážitok, reštaurácia Benihana je to pravé pre vás. Nenechajte si ju ujsť aj vďaka tomuto!
Japonská reštaurácia Benihana je v Bratislave jediná v rámci nášho regiónu a práve vďaka tomu tam nájdete to, čo inde nie. Ak sa rozhodnete navštíviť ju, odporúčame vám niekoľko hodín predtým nejesť a nechať si v žalúdku dostatočne veľký priestor. Rovnako si tak vymedzte čas viac ako len jednu hodinu, pretože vás čaká jedinečná show.
Večera, ktorú vnímate všetkými zmyslovými orgánmi
Benihana je tým správnym miestom, kde môžete stráviť príjemný večer s priateľmi tak, ako sme to urobili my. Tentokrát sme si dali dámsku jazdu. Po príchode do reštaurácie nás čakal obrovský stôl a ihneď sa nás ujal šéfkuchár Khalil Chrif Tribak. Veľkou výhodou je, pokiaľ hovoríte aspoň trochu po anglicky, keďže všetci kuchári hovoria touto rečou. Na veľkej horúcej platni tento šéfkuchár pripravuje jednotlivé chody a má priamy kontakt s návštevníkmi. Odporúčame zahájiť tento príjemný večer fľašou bubliniek v podobe Prosecca.
Týmto šéfkuchárom sa hovorí Tappanjaki a to z dôvodu, že nejde len o obyčajných kuchárov, ale zabávačov, kúzelníkov a žonglierov v jednom. Počas prípravy jedál vás totiž nenechajú bez povšimnutia a robia skvelú sprievodnú show, vďaka ktorej vám jedlo chutí oveľa viac. Obrovský šok zažijete, keď sa pred vami zjaví vysoký plameň ohňa, ktorý je súčasťou tohto kulinárskeho zážitku.
Ako predjedlo sme ochutnali Gyoza, tj. tradičné japonské pirôžky plnené kuracím mäsom a zeleninou. Keďže sme všetky z redakcie Feminity milovníčky sushi, tešili sme sa tiež na pravé japonské California sushi rolky. Popri tom sme jedli tzv. edamame, jemne osolené mladé fazuľky. Grilované krevety, cibuľku či cukinu sme striedali s opekanou ryžou a vajíčkom, kuracím mäskom, japonskými hubami či lososom, ktorého sme si nechali pripraviť na zaujímavý chilli spôsob. Skvelým zážitkom bola aj zelená špargľa dochutená tak, že sme na jazyku cítili orieškovú chuť. Jednoducho zážitok. Ľadový šalátový mix nás oslovil výborným zázvorovým dressingom, na ktorý sme si ihneď vypýtali aj recept.
Keďže milujeme dezerty a po každej večeri sa naň tešíme, nechali sme sa prekvapiť, čo si pre nás prichystajú v Benihane. Čerešničkou na torte bola čokládová tortička so zelenou zmrzlinou, ktorá bola naozaj vynikajúca. Mali sme tak zážitok, ktorý je na naše slovenské pomery veľmi ojedinelý. Skvelá spoločnosť, kulinársky zážitok a pôžitok z každého jedného sústa. Dámska jazda ako má byť a nabudúce sem veľmi rady zavítame zase s našimi polovičkami.
Viac informácií o tejto reštaurácii nájdete na www.benihana.sk