Presunúť na hlavný obsah

Vynikajúca bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou: Lahodný obed priamo u vás doma

Recepty

Bravčové mäso sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov, no ak máte chuť na niečo skutočne vynikajúce, vyskúšajte našu panenku s hríbikmi.

Suroviny:

500 g bravčovej panenky (vcelku)

Olivový olej

1 ks väčšej cibule

Maslo

10 ks šampiňónov

Slaninka

Šľahačková smotana

Hladká múka

Korenie, soľ, olivový olej

Postup prípravy:

Rúru rozohrejte na 180 stupňov.

Mäso umyte a osušte. Potrite ho olivovým olejom a okoreňte z každej strany. Rozpáľte panvicu a panenku osmažte z každej strany približne jednu minútu a dajte dopiecť do rúry na cca 8-9 minút. Omáčku si pripravíte veľmi jednoducho. Nakrájajte si cibuľu nadrobno, šampiňóny na kúsky. Na výpeku v panvici opražte cibuľku do sklovita a pridajte nakrájané šampiňóny a uduste ich domäkka. Okoreňte a osoľte podľa chuti. Posypte troškou múky a keď sú hríbiky mäkké, zalejte ich šľahačkovou smotanou a nechajte prevrieť, kým omáčka nezhustne. Medzitým máte už hotovú aj panenku. Vyberte ju z rúry, zabaľte do alobalu a nechajte ju odpočinúť 10 minút na tanieri. Potom ju už len nakrájajte na plátky a zalejte omáčkou. Podávajte s ryžou alebo pečenými zemiačikmi.