20-minútový trik, ktorým zbavujete telo toxínov: Pozrite, z akých potravín vzniká najväčší odpad v tele
Detoxikačná metóda, ktorá si získala svoje miesto aj v našich domácnostiach. Ako si teda prečistiť telo od usadenín a zápachu?
Ajurvédski liečitelia dodnes využívajú na liečbu overené staré recepty svojich predkov a keďže sa im vyhýbajú tie najvážnejšie ochorenia, mnohé slovenské domácnosti si z nich zobrali príklad. Jedným z najpopulárnejších detoxov organizmu je olejový výplach úst.
Tajomstvo spočíva v olejovom výplachu úst
Olejový výplach úst si vyžaduje len kvalitný olej a silný žalúdok. Najlepšou voľbou je panenský kokosový olej, no môžete použiť aj sezamový, olivový alebo slnečnicový. Výplach by sa mal robiť nalačno, aby ste zabránili nevoľnosti. Stačí jedna polievková lyžica oleja, ktorý v ústach premieľate asi 20 minút. Ako začiatočníkom vám pravdepodobne príde tento akt nepríjemný, budú sa vám v ústach tvoriť sliny. Dávajte si však veľký pozor na to, aby ste olej so slinami neprehltli. Obsahuje totiž vyplavené toxíny, ktoré chcete dostať z tela von, nie opätovne do seba. Po vypláchnutí si prepláchnite ústa vodou. Tento proces môžete praktizovať jedenkrát denne, najmä počas obdobia, kedy organizmus dostáva najväčšiu záťaž.
Vypláchne z organizmu toxíny, regeneruje telesné orgány a lieči bunky
V našej ústnej dutine sa nachádza množstvo baktérií, ktorých sa nezbavíme ani umývaním zubov. Niektoré sa potom dostávajú prostredníctvom slín do krvného obehu a ďalej. Pravidelným praktizovaním tejto detoxikačnej metódy pomáhate prečistiť organizmus, uvoľniť upchaté dutiny, zlepšujete do istej miery aj činnosť obličiek. V rámci ústnej dutiny tento olej pomáha pri zápaloch ďasien, znižuje tvorbu zubného kameňa a potláča zápach z úst.
10 najčastejších potravín, z ktorých vzniká v tele najväčší odpad
Niektoré potraviny sú u nás na dennom poriadku, iné jeme len zriedkakedy. Faktom však je, že okrem ústnej dutiny sa usádzajú aj v pečeni, čo sa krvou opäť dostáva do obehu. Toto je zoznam potravín, ktoré sú jedny z najťažšie stráviteľných:
1. Tavený syr a vyprážaný syr
2. Polotovary s množstvom soli
3. Hovädzie mäso
4. Údeniny
5. Škvarky
6. Pečivo z bielej múky s vysokým obsahom lepku
7. Kysnuté knedle
8. Sladkosti s rafinovaným cukrom
9. Hrušky
10. Sardinky alebo ryby v oleji (naopak, čerstvé ryby sú prospešné