Grilované krevetové špízy s opečenými tortillovými čipsami: Refreshnite vašu kuchyňu touto lahôdkou
Chrumkavé krevety na grile s opečenými tortillovými čipsami a lahodnými sviežimi tzatziki. Tejto chuťovke jednoducho neodoláte.
Suroviny:
Grilované krevety
16 ks veľkých kreviet
1ks čerstvého ananásu
2 ks limetky
1 ks jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
1PL vínneho octu
Čerstvá petržlenová vňať
Olivový olej
Tortily s dipom
6 ks tortilly
2 tégliky nízkotučného bieleho jogurtu
Šalátová uhorka
3 strúčiky cesnaku
Balzamikový ocot
Kôpor
Soľ
Čierne korenie
Postup:
Najskôr si olúpeme krevety a pripravíme marinádu. Asi 5PL olivového oleja, 1PL vínneho octu, nasekanú petržlenovú vňať, 1ks vyšťavenej limetkovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku a kúsok jarnej cibuľky. Necháme krevety marínovať aspoň hodinu a pol. Kto má rád chilli, môže jemne pridať aj to.
Medzitým si prichystáme tortilly a nakrájame ich na menšie trojuholníky. Pokvapkáme jemne vodou a dáme opiecť do rúry na 100 stupňov. Necháme ich tam ale len veľmi chvíľku. Výborne chutia s cesnakovým dipom alebo s tzatziki. To si pripravíte veľmi jednoducho. Do bieleho jogurtu pridáte najmeno nastrúhanú šalátovú uhorku (predtým ju chvíľu nechajte, aby odvodnila), 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, čierne korenie a kôpor. Pokvapkáme balzamikovým octom a všetko premiešame.
Nakoniec namarinované krevety napichujeme na špajdlu striedavu s kúskami ananásu a jarnej cibuľky a dáme opiecť na gril z každej strany do chrumkava, dokopy asi 5 minút. Podávame s tortillovými čipsami, tzatziki alebo iným dipom a mesiačikmilimetiek.
Dobrú chuť!