Presunúť na hlavný obsah

Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!

Recepty

Nepečená torta, ktorú nemáte ako pokaziť. Vyzerá výborne a chutí ešte lepšie!

Korpus na formu /forma 23 cm/:

2,5 hrnčeky mix orechov ( hodia sa vlašské orechy a mandle)

1 hrnček ďatlí
1 lyžica kokosového oleja
Na spodok tortovej formy si dáme papier na pečenie. Orechy, ďatle a kokosový olej dáme do výkonného mixéru a mixujeme, pokiaľ sa orechy a ďatle nerozmixujú na malé kúsky. Takto vzniknuté cesto vysypeme do tortovej formy a rukami utľapkáme spodok torty. Formu dáme odležať do chladničky.

Levanduľová plnka:

4 hrnčeky kešu (namočené aspoň na 5 hodín)
1 hrnček citrónovej šťavy
2/3 hrnčeka agáva, alebo medu (alebo podľa chuti)
3/4 hrnčeka kokosového oleja
1 vanilkový lusk
Sušená levanduľa (podľa chuti 3-5 lyžičiek)

Postup:

Kešu, citrónovú šťavu, agáve, kokosový olej a vanilkový lusk dáme do mixéra a miešame, kým nám nevznikne jemný vyšľahaný krém. Potom pridáme levanduľu a chvíľu necháme premiešať v mixéri. V prípade, že by sa vám krém zdal priveľmi tuhý, doporučujeme priliať trochu vody. Vymiešaný krém nalejeme do tortovej formy, ktorú sme si dali odležať do chladničky. Tortu môžeme dať zatuhnúť do mrazničky a neskôr do chladničky, alebo rovno dať do chladničky. Takto pripravenú tortu necháme stáť aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc. Odporúčame vybrať z chladu tak 10 minút pred podávaním.

Dobrú chuť!

Viac raw a fit receptov, ktoré sú na prichádzajúcu jar ideálne, nájdete v novom čísle magazínu FEMINITY.