Presunúť na hlavný obsah

Tip na ľahký obed: Špagety s domácim bazalkovým pestom a praženými mandľami

Recepty

Chutný obed, ktorý zasýti, ale nebude vám z neho počas týchto horúcich dní ťažko. Túto dobrotu máte raz-dva pripravenú, tak poďme na to.

Suroviny:

500 g talianskych špagiet (nešetrite na špagetách, oplatí sa investovať do kvalitných)

1ks veľkej cukety
olivový olej
soľ
parmezán
lúpané mandle

Inšpirujte sa: Chutná levandeľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!

Pesto:

100 g lístkov z čerstvej bazalky
50 g píniových orieškov
2-3 strúčiky cesnaku
150 ml olivového oleja
parmezán
soľ
čierne korenie

Najskôr si opražíme na panvici nasucho alebo na troche oleja píniové oriešky. Vychladené ich potom so všetkými zvyšnými surovinami dáme do mixéra a pomixujeme na kašu. Peso by nemalo byť príliš husté, takže olivový olej prilievajte potom podľa konzistencie. Nerieďte však s vodou.

Nenechajte si ujsť: Recept na vynikajúcu paradajkovú polievku z lúpaných paradajok

Postup:

Do vriacej vody vysypeme špagety a počkáme, kým sa uvaria. Určite ich po precedení neoplachujte v studenej vode, kvalitné cestoviny sa totiž nezlepia a preto sa oplatí do nich investovať. Môžete jemne pokvapkať olivovým olejom. Medzitým si na olivovomoleji jemne orestujeme cuketu (buď slížiky z nej alebo kolieska či mesiačiky, podľa chuti), pridáme mandle a restujeme dozlatista. Pridáme pesto a všetko spolu premiešame na malom ohni. Napokon k tejto zmesi dáme špagety a premiešame. Nastrúhame parmezán a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky. Chutí skvelo s vychladeným pohárikom bieleho alebo ružového vínka.

Dobrú chuť!