Presunúť na hlavný obsah

Domáca bublanina zo sezónneho ovocia trochu inak: Toto je láska na prvý pohľad

Recepty

Sezónne ovocie je ideálnou ingredienciou do chutnej domácej bublaniny. Tentokrát si ju ukážame v tvare okrúhleho korpusu a s bohatým zdobením v podobe šťavnatých darov prírody.

Suroviny:

400 g polohrubej múky

250 g práškového cukru
1ks vanilkového cukru
300 ml mlieka
4 ks vajec
1 ks kypriaceho prášku do pečiva
200 ml oleja
½ jedlej sódy
2 poháre jahôd, malín, čerešní, černíc, čučoriedok,ríbezlí alebo marhulí
Strúhaný kokos alebo strúhanka na prezle
Lístky čerstvej mäty

Skúste tiež: Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!

Postup:

Vo veľkej mise vymiešame olej, mlieko, vajcia, práškový a vanilkový cukor. Potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a jedlou sódou. Poriadne vymiešame, aby nám vznikla hustá zmes. Takúto zmes vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy a na vrch naukladáme sezónne ovocie podľa toho, aké máme momentálne dostupné a aké nám chutí. Nezabúdajte, že čím viac farieb, tým väčší pôžitok, jeme totiž aj očami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne 30-35 minút.
Nakoniec posypeme cukrom, kokosom alebo kto, chce, môže aj prezlami. Dozdobíme lístkami čerstvej mäty.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte tiež: Grilované krevetové špízy s opečenými tortillovými čipsami: Refreshnite vašu kuchyňu touto lahôdkou