Originálna paradajková polievka bez tuku s čerstvou bazalkou a cesnakom: "Mňamka" plná chutí a vôní
Šťavnatá paradajková polievka je presne ten typ jedla, ktorý by ste sa mali naučiť robiť tip top podľa tradičnej receptúry. Nech sa páči.
Potrebujete:
1 kg zrelých blanšírovaných paradajok
5 lístkov bazalky
3 strúčiky cesnaku
trstinový cukor
štipku oregana
soľ, korenie
parmezán
olivový alebo tekvicový olej
bageta alebo talianske chlebové tyčinky „grissini“
Mohlo by vás zaujímať: Šalát s čili cesnakom, barbecue fazuľkami, olivami a sušenými paradajkami: Mix, ktorý zaradíte do svojho menu
Postup:
Ako prvé vložte do hrnca paradajky nakrájané na kocky a zbavené šupky, pridajte pretlak. Povarte asi desať minút, roztlačte do vriacej zmesi cesnaky a pokrájajte nadrobno bazalku. Varte opäť asi päť minút a dochuťte zmes tromi kopcovitými lyžicami cukru. Opäť chvíľu povarte a dolejte vodu, podľa želanej konzistencie, ešte chvíľu polievku varte. Dochuťte soľou a korením, prípadne cukrom a nechajte dôjsť. Výborne chutí s parmezánom a kvapkou olivového alebo tekvicového oleja. Podávajte s čerstvou bagetou, hriankami alebo chlebovými tyčinkami grissini.
Prečítajte si: Recept na domácu mini pizzu bez múky: Chrumkavé cesto, z ktorého nepriberiete