Presunúť na hlavný obsah

Chutné zeleninové gaspacho: Polievka mnohých vôní, ktorá zasýti a dodá telu veľa živín

Recepty

V Španielsku je táto polievka tradičnou pochúťkou, na ktorú nedajú domáci dopustiť. Vyskúšate?

Potrebujete: 

10 paradajok

1 šalátovú uhorku
3 krajce chleba alebo bagety či sendviča
2 strúčiky cesnaku
5 PL olivového oleja
čerstvú bazalku
soľ
čierne mleté korenie 
čili

Mohlo by vás zaujímať: Originálna paradajková polievka bez tuku s čerstvou bazalkou a cesnakom: "Mňamka" plná chutí a vôní

Postup:

Paradajky prudko sparíme a necháme vychladnúť. Medzitým si ošúpeme uhorku, nakrájame na kocky, ošúpeme paradajky, nakrájame na kocky. Pridáme chlieb alebo bagetu preliatu olivovým olejom a listy z čerstvej bazalky. Pridáme cesnak, čili, soľ, korenie a všetko v hrnci  rozmixujeme.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať s toastom opečeným nasucho. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!