Chutné zeleninové gaspacho: Polievka mnohých vôní, ktorá zasýti a dodá telu veľa živín
V Španielsku je táto polievka tradičnou pochúťkou, na ktorú nedajú domáci dopustiť. Vyskúšate?
Potrebujete:
10 paradajok
3 krajce chleba alebo bagety či sendviča
2 strúčiky cesnaku
5 PL olivového oleja
čerstvú bazalku
soľ
čierne mleté korenie
čili
Mohlo by vás zaujímať: Originálna paradajková polievka bez tuku s čerstvou bazalkou a cesnakom: "Mňamka" plná chutí a vôní
Postup:
Paradajky prudko sparíme a necháme vychladnúť. Medzitým si ošúpeme uhorku, nakrájame na kocky, ošúpeme paradajky, nakrájame na kocky. Pridáme chlieb alebo bagetu preliatu olivovým olejom a listy z čerstvej bazalky. Pridáme cesnak, čili, soľ, korenie a všetko v hrnci rozmixujeme.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať s toastom opečeným nasucho. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!