Presunúť na hlavný obsah

Najzdravšia potravina sveta - sladké zemiaky: Vyskúšajte z nich tieto chrumkavé hranolky

Recepty

Keď vyskúšate hranolky zo sladkých zemiakov, môžete si byť istí, že tým “z pultov obchodov” už nikdy viac nepodľahnete.

Hranolky sú veľmi obľúbenou prílohou alebo aj samotným jedlom. Aj preto sme sa rozhodli ponúknuť vám lepšiu náhradu v podobe hranoliek zo sladkých zemiakov.

Sú totiž výborným zdrojom betakaroténu a železa. Okrem toho disponujú vysokou dávkou vitamínu A, B, C, E. Istým spôsobom prečisťujú črevá a prispievajú k posilňovaniu imunity. Podrobnejšie účinky na naše telo si môžete prečítať v článku o sladkých zemiakoch

Suroviny:

4ks sladkých zemiakov
Olivový olej s bazalkou
Morská soľ
Mleté čierne korenie
Sladká paprika

Postup:

Zemiaky poriadne prepláchnite vo vode aj so šupkou. Práve v nej sa nachádza najviac zdravých benefitov, ktoré sme vám vyššie spomínali. V miske premiešajte nakrájané zemiaky na hranolčeky s olivovým olejom, osoľte a okoreňte podľa chuti. Medzitým dajte rúru vyhriať na 220 stupňov. Na plech položte papier na pečenie a na to naukladajte hranolčeky tak, aby sa neprekrývali a každý z nich mal svoje miesto. Pečieme asi 15 minút z každej strany. 

Vyskúšajte tiež: Tip na ľahký obed: Špagety s domácim bazalkovým pestom a praženými mandľami

Pred podávaním môžete medzi ne vložiť vetvičku čerstvého rozmarínu alebo tymiánu. 
Dobrú chuť!