Presunúť na hlavný obsah

Chrumkavé kuracie nugetky v jogurte: Tieto krehké a šťavnaté kúsky si zamilujete!

Recepty

Lahodné kúsky kuracieho mäsa, obalené v zmesi jogurtu a olivového oleja, ktorá dodá "obyčajným" kuracím nugetkám šťavu!

Potrebujete: 

4 kuracie prsné rezne

1 téglik bieleho smotanového jogurtu
4 obyčajné rožky (mali by byť staršie)
1 vajce
50 g mandľových lupienkov
citrón na pokvapkanie
štipka mletého zázvoru
soľ a mleté čierne korenie

Prečítajte si: Domáce Pappardelle s opečenými hubami a parmezánom: Bylinky toto jedlo pozdvihnú na vyššiu úroveň!

Postup: 

Kuracie prsia nakrájajte na pásiky zhruba 1,5 x 5 cm. Osoľte ich, okoreňte mletým zázvorom a premiešajte s jogurtom a olivovým olejom. Nechajte marinovať cez noc v chladničke. Vďaka zázvoru mäso krásne skrehne, a vďaka oleju s jogurtom sa kúsky pri pečení a smažení nevysušia, práve naopak, pustia šťavu!

Mohlo by vás zaujímať: Chutné zeleninové gaspacho: Polievka mnohých vôní, ktorá zasýti a dodá telu veľa živín

Rúru predhrejte na 200 °C. Rožky nakrájajte a rozmixujte najemno. Potom pridajte mandle a nasekajte nahrubo, aby vznikla hrudkovitá zmes. K mäsu v marináde primiešajte rozšľahané vajce. Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujte v pripravenej mandľovej strúhanke a položte ich v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom a pečte približne 25 minút dozlatista. Podávajte s ryžou alebo šalátom. Dobrú chuť!