Presunúť na hlavný obsah

Lahodný dezert, na ktorý vám stačí len polhodinka! Ochutnajte čokoládové suflé s rumom

Recepty

Možno sa vám to na prvý pohľad nezdá, ale na prípravu tohto lahodné receptu nepotrebujete viac ako polhodinu a ani byť majstrom v pečení.

Na 4-6 porcií budete potrebovať:

Ohňovzdorné misky

3 lyžice rumu
100g čokolády na varenie
1 lyžica zmäknutého masla
250ml mlieka
6 lyžíc krupicového cukru
5 vajec
2 lyžice smotany na šľahanie
3 lyžice kukuričnej múky
1 lyžica práškového cukru na posypanie

Postup

Trúbu si predhrejeme na 230stupňov a dáme do nej zohriať zvýšený plech. Misky poriadne vymastíme maslom a rovnomerne ich vysypeme dvoma lyžicami krupicového cukru. V malom hrnci zohrejeme mlieko, do ktorého postupne pridávame kúsky čokolády. Keď mlieko dosiahne bod varu hrniec odstavíme a počkáme, kým sa čokoláda v ňom úplne neroztopí. Medzitým si oddelíme bielky od žĺtkov. Do malej misky si dáme tri žĺtky – dva nebudeme potrebovať, tak ich môžete odložiť na inú príležitosť. Vo väčšom hrnci zmiešame tri lyžice krupicového cukru s kukuričnou múčkou a na miernom ohni postupne pridávame čokoládové mlieko, kým sa nevytvorí hladké cesto. Postupne šľahanie zrýchľujeme, až kým zmes nezovrie a nezhustne. Hrniec odstavíme pridáme do hmoty žĺtky, smotanu a rum. Hmotu z boku hrnca zoškrabeme a prikryjeme ho, aby sa nevytvorila koža a odložíme ho na 15-20minút.

Prečítajte si: Upečte si výborný domáci chlieb!

Po dvadsiatich minútach si vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme zvyšný krupicový cukor a šľaháme kým nie je tuhý a lesklý. Opatrne pridáme sneh do čokoládovej hmoty, potom ju rozdelíme do misiek, ktoré vložíme na rozohriaty plech. Pečieme 8 až 10minút, kým hmota nevyskočí a mierne nestuhne. Stred musí zostať mäkký a trochu mazľavý. Nakoniec len suflé pocukrujeme a podávame horúce. Dobrú chuť!