Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom, oreganom a bazalkou: Rýchly recept, ktorým zabodujete!
Toto pravé talianske rizoto s paradajkami a bazalkou je mimoriadne chutné a rýchle. Nemáte čas, no chcete urobiť dojem na hostí? Tento recept je pre vás ako stvorený!
Potrebujete:
320 g ryže Arborio
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
čerstvá bazalka
6 lyžíc nastrúhaného parmezánu
50 g kozieho syru
2 dcl biele víno
zeleninový vývar
olivový olej
soľ
Prečítajte si: Krémové tekvicové rizoto s bylinkami a parmezánom: Potešenie pre skutočných gurmánov
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na oleji so strúčikom cesnaku. Cesnak vyberieme a nasypeme ryžu arborio, ktorú chvíľu pražíme. Pridáme paradajkové pyré a osolíme, zalejeme vínom a za občasného miešania varíme. Keď sa víno vyparí, podlejeme vývarom a vmiešame parmezán. Rizoto by malo mat vláčnu konzistenciu, ktorú si určíte vy priliatím vývaru. Medzitým nakrájame nadrobno lístky bazalky. Keď je rizoto uvarené, odstavíme ho a posypeme kozím syrom, oreganom a lístkami bazalky. Podávame s bielym vínom, dobrú chuť!
Mohli by ste vyskúšať: Hummus: Chutný cícerový dip, ktorý zasýti a oživí každú party