Presunúť na hlavný obsah

Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom, oreganom a bazalkou: Rýchly recept, ktorým zabodujete!

Recepty

Toto pravé talianske rizoto s paradajkami a bazalkou je mimoriadne chutné a rýchle. Nemáte čas, no chcete urobiť dojem na hostí? Tento recept je pre vás ako stvorený!

Potrebujete: 

320 g ryže Arborio

4 veľké lyžice paradajkového pyré zo sklenenej fľaštičky
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
čerstvá bazalka
6 lyžíc nastrúhaného parmezánu
50 g kozieho syru 
2 dcl biele víno
zeleninový vývar
olivový olej
soľ

Prečítajte si: Krémové tekvicové rizoto s bylinkami a parmezánom: Potešenie pre skutočných gurmánov

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na oleji so strúčikom cesnaku. Cesnak vyberieme a nasypeme ryžu arborio, ktorú chvíľu pražíme. Pridáme paradajkové pyré a osolíme, zalejeme vínom a za občasného miešania varíme. Keď sa víno vyparí, podlejeme vývarom a vmiešame parmezán. Rizoto by malo mat vláčnu konzistenciu, ktorú si určíte vy priliatím vývaru. Medzitým nakrájame nadrobno lístky bazalky. Keď je rizoto uvarené, odstavíme ho a posypeme kozím syrom, oreganom a lístkami bazalky. Podávame s bielym vínom, dobrú chuť!

Mohli by ste vyskúšať: Hummus: Chutný cícerový dip, ktorý zasýti a oživí každú party