Presunúť na hlavný obsah

Vanilkové rožky: Vianočná tradícia, ktorá by nemala chýbať na vašom stole!

Recepty

Pred nami je druhá adventná nedeľa a možno tak aj čas pustiť sa do vianočného vypekania. Vanilkové rožky spolu klasickými medovníkmi patria medzi klasiku, ktorá by nemala chýbať u nikoho. Ich príprava je nenáročná a zaberie vám minimum času.

Potrebujeme:

2 žĺtky

200g masla
280g hladkej múky
80g práškového cukru
80g vlašských orechov
Vanilkový cukor 

Prečítajte si: Recepty slovenských hviezd na najlepšie vianočné pečivo: Naše známe tváre vypekajú tieto dobroty!

Postup

Do misky si preosejte múku a cukor, následne pridajte olúpané orechy a žĺtka. Po častiach pridávajte roztopené maslo a všetko rýchlo spracujte. Vytvorené cesto zabaľte do potravinárskej fólie a na pol hodinku odložte do chladničky. Medzitým si na plech pripravte papier na pečenie a po tridsiatich minútach môžete naň začať ukladať cesto, ktoré vytvarujete do požadovaného tvaru. Pečiete pri 180 stupňoch, až kým nie je sfarbené do ružovkasta. Počas pečenia si pripravíte zmes na obaľovanie, ktorá sa skladá len z práškového a vanilkového cukru. Oba zmiešate dokopy a ešte teplé rožky v nich rýchlo obalíte. Najlepšie urobíte, ak necháte rožky deň v teple uležať a potom ich môžete skladovať, dokonca aj v mrazničke, kde rýchlejšie skrehnú. 

Dobrú chuť!