Presunúť na hlavný obsah

Výborný tip na dezert pre tých, ktorí nevedia piecť: Hruška s čokoládou a mandľami

Recepty

Tentokrát sme sa zamerali na tých, ktorí vedia variť, ale horšie je to s pečením. Dezert, ktorý zvládne každý!

Suroviny:

4 zrelé hrušky

Maslo
Mandle
Mletá škorica
Mletý zázvor
Čokoláda na varenie (alebo karamel)
Med

Postup:

Zrelé hrušky pekne ošúpeme a stopku neodtrhneme, ale necháme tak. Zbavíme ju však jadier a dáme do zapekacej misy, potretej maslom. Hrušky môžeme jemne potrieť medom a jemne posypať mletým zázvorom. Stačí štipka!  Dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 10-15 minút za stáleho kontrolovania. Po vytiahnutí polejeme čokoládou na varenie (rozmiešame s kúskom masla) a posypeme lúpanými mandľami. Jednoduché, ale verte, že pôsobivé!

Dobrú chuť!

Inšpirujte sa ďalšími receptami: