Pridajte tieto potraviny do svojho jedálnička a nadúvanie či nafúknuté bruško vás nebude trápiť
Nafukovanie alebo nadúvanie brucha raz za čas potrápi každého z nás. No nie všetci sa vedia o tomto probléme baviť na rovinu.
A nájdu sa aj takí, ktorí o ňom nedokážu hovoriť ani pred svojím lekárom. Ak vás však trápi nafukovanie a zväčšené bruško po jedle, môže to byť spôsobené nie len surovinou, ktorá sa v ňom nachádzala, ale aj veľkosťou porcie, ktorú ste si práve dopriali. Nie nadarmo sa hovorí, že by sme mali konzumovať menšie porcie viackrát za deň...
Mohlo by vás zaujímať: Najcennejší antioxidant ľudového liečiteľstva: Rýchly spúšťač spaľovania tukov, ale aj bojovník proti chorobám!
Šalátová uhorka – pomáha na opuchnuté oči a rovnako aj na nafúknuté bruško. Okrem klasických šalátov môžete vyskúšať aj pitie uhorkovej šťavy.
Papája – vďaka enzýnom, ktoré pomáhajú rozkladať bielkoviny v našom systéme, sa aj papája nachádza na zozname. Pravidelnou konzumáciou tohto ovocia vám bude lepšie tráviť.
Banány – ovocie bohaté na draslík, zabraňuje zadržiavaniu tekutín v tele a reguluje hladinu sodíka, čo pomáha znižovať nadúvanie. Rovnako účinné sú aj pomaranče, kiwi, pistácie či avokádo.
Mätový a kamilkový čaj – vynechajte alebo aspoň obmedzte pitie bublinkových a sladených vôd. Namiesto toho si doprajte čistú vodu alebo čaje. A úplne najlepšie urobíte, ak zvolíte domáce mätové alebo kamilkové.
Zázvor – jeden z najznámejších prírodných antioxidantov je nápomocný aj pri tomto probléme. Pridávajte ho do omáčok, šalátov alebo si z neho urobte čaj.
Prečítajte si: