Presunúť na hlavný obsah

Morčacie rezne za pár minút: Tento elegantný a chutný recept si zamilujete

Recepty

Neviete, čo pripraviť na obed? Vyskúšate tieto tenké morčacie rezne s ľahko aromatickou omáčkou.

Potrebujeme:

4 tenké plátky morčacích pŕs

2 citróny
8 vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate
2 lyžice olivového oleja
50 g masla
5 lyžíc kuracieho vývaru
Soľ a mleté čierne korenie

Neprehliadnite: Recept na domácu mini pizzu bez múky: Chrumkavé cesto, z ktorého nepriberiete

Postup:

Každý plátok mäsa vložíme medzi listy fólie a rozvaľkáme alebo naklepeme. Z oboch strán ich okoreníme a osolíme. Na panvici si rozohrejeme olej s polovicou masla a mäso narýchlo opečieme, asi jeden a pól minúty z každej strany, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom ich preložíme na nahriaty tanier. Do tuku na panvici prilejeme horúci vývar, zohrievame a súčasne zoškrabujeme všetky zvyšky mäsovej šťavy, ktorá sa na panvicu prilepila.  Postupne pridávame zvyšné maslo, polovicu citrónovej šťavy a petržlenovú vňať. Potom zmiernime oheň a do pripravenej zmesi vložíme plátky mäsa, ktoré z každej strany ešte krátko zohrejeme. Podľa chuti môžeme rezne na záver okoreniť, osoliť a poliať zvyšnou citrónovou šťavou. A s čím ich podávať? Najvhodnejšou prílohou je miešaný listový šalát a čerstvý chlieb. Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj tieto recepty: