Rýchly recept na falošnú roštenku z bravčového karé
Len necelá hodinka vám stačí na uverenie obeda, po ktorom vás vaši blízkí ocenia zaslúženou pochvalou.
Len necelá hodinka vám stačí na uverenie obeda, po ktorom vás vaši blízki odmenia zaslúženou pochvalou
Potrebujeme:
1/2 kg bravčového karé
Horčica na potretie mäsa
10 menších kusov zaváraných uhoriek
350 g ryže
Mletá červená paprika
Soľ
Korenie
3-4 polievkové lyžice oleja
Pol litra vývaru
Petržlenovú vňať na ozdobenie
Prečítajte si: Chrumkavé kuracie nugetky v jogurte: Tieto krehké a šťavnaté kúsky si zamilujete!
Postup:
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou z každej strany. Následne ho necháme tridsať minút odležať. Po pol hodinke ho na oleji opečieme z každej strany a preložíme do väčšieho suchého hrnca. Vo výpeku na panvici si orestujeme nakrájané dve cibule a následne ju aj s výpekom dáme do hrnca s mäsom. Pridáme na kocky nakrájané uhorky, lyžičku červenej papriky a zalejeme vývarom. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme z hrnca a šťavu rozmixujeme.
Kým sa mäso varí, môžeme si pripraviť ryžu. Na oleji speníme jednu cibuľu nakrájanú na drobné kocky a pridáme umytú, scedenú a odkvapkanú ryžu a opekáme ju cca tri minúty. Po troch minútach ju podlejeme vriacou vodou, len do výšky cca pol centimetra nad ryžou. Varíme ju pätnásť minút na miernom ohni a zakrytú pokrievkou. Po štvrťhodinke vypneme oheň a necháme ryžu stále prikrytú, kým sa nedorobí. Na ozdobenie môžete použiť nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Dobrú chuť!
Odporúčame: Morčacie rezne za pár minút: Tento elegantný a chutný recept si zamilujete