Presunúť na hlavný obsah

Rýchly recept na falošnú roštenku z bravčového karé

Recepty

Len necelá hodinka vám stačí na uverenie obeda, po ktorom vás vaši blízkí ocenia zaslúženou pochvalou.

Potrebujeme:

1/2 kg bravčového karé

3 stredné cibule
Horčica na potretie mäsa
10 menších kusov zaváraných uhoriek
350 g ryže
Mletá červená paprika
Soľ
Korenie
3-4 polievkové lyžice oleja
Pol litra vývaru
Petržlenovú vňať na ozdobenie

Prečítajte si: Chrumkavé kuracie nugetky v jogurte: Tieto krehké a šťavnaté kúsky si zamilujete!

Postup:

Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou z každej strany. Následne ho necháme tridsať minút odležať. Po pol hodinke ho na oleji opečieme z každej strany a preložíme do väčšieho suchého hrnca. Vo výpeku na panvici si orestujeme nakrájané dve cibule a následne ju aj s výpekom dáme do hrnca s mäsom. Pridáme na kocky nakrájané uhorky, lyžičku červenej papriky a zalejeme vývarom. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme z hrnca a šťavu rozmixujeme.

Kým sa mäso varí, môžeme si pripraviť ryžu. Na oleji speníme jednu cibuľu nakrájanú na drobné kocky a pridáme umytú, scedenú a odkvapkanú ryžu a opekáme ju cca tri minúty. Po troch minútach ju podlejeme vriacou vodou, len do výšky cca pol centimetra nad ryžou. Varíme ju pätnásť minút na miernom ohni a zakrytú pokrievkou. Po štvrťhodinke vypneme oheň a necháme ryžu stále prikrytú, kým sa nedorobí. Na ozdobenie môžete použiť nadrobno posekanú petržlenovú vňať. 

Dobrú chuť!

Odporúčame: Morčacie rezne za pár minút: Tento elegantný a chutný recept si zamilujete​