Presunúť na hlavný obsah

Tiramisu recept: Jednoduchý postup na zákusok, ktorý milujeme všetci

Recepty

Taliani jednoducho vedia, čo je dobré, no za touto pochúťkou nemusíte ďaleko. Takto si ju pripravíte ľahko aj doma.

Spojenie chutí v zákusku tiramisu je priam jedinečné. Taliáni jednoducho vedia, čo je dobré, no za touto pochúťkou nemusíte ďaleko, takto si ju pripravíte ľahko aj doma. 

Prečítajte si: Lahodný dezert, na ktorý vám stačí len polhodinka! Ochutnajte čokoládové suflé s rumom

Na prípravu  potrebujeme:

  • 500 g - mascarpone
  • 2 balenia - piškóty
  • 250 ml - presso káva
  • 4 PL - práškový cukor
  • 8 PL - amaretto likér
  • 10 PL - vaječný likér
  • 250 ml - šľahačka
  • kakaový prášok

Prečítajte si: Chutné domáce croissanty s vlastnoručne urobenou nutelou

Postup pri príprave tejto pochúťky je veľmi jednoduchý:

1. Uvaríme si silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. (Zatiaľ si jednu môžeme vpiť). Po vychladnutí pridáme amaretto - taliansky mandľový likér, ktorý dostať v potravinách. 

2.  Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne doň miešaním pridáme vaječný likér. Pridáme čistú vyšľahanú šľahačku.

3.  Do podlhovastej misy poukladáme dlhé piškóty, ktoré polievame pripravenou a vychladenou kávou.

4.  Potrieme pripraveným krémom, znova poukladáme piškóty a znova krém. Dve takéto vrstvy sú pre tiramisu ideálne. 

5.  Na koniec zákusok posypeme čistým kakaom. Zákusok dáme na pár hodín do chladničky a pochúťka je na svete. Dobrú chuť.