Presunúť na hlavný obsah

Tento recept zaručene musíte vyskúšať: Jablkovo-ovsený koláč s voňavými malinami

Recepty

Dezerty a koláče milujeme a preto sme sa rozhodli priniesť vám nový tip na vyskúšanie. Food stylista a gastronomický odborník Rudolf Héger odporúča tento!

Rudolf Héger si tentokrát pre vás pripravil jablkovo-ovsený koláč

Suroviny:

3ks vajíčok

6 dkg brezového curku

1 prášok na pečenie

10 dkg ovsených vločiek

60 dkg nastrúhaných jabĺk

Citrónová šťava

6 dkg kokosovej múky

1 ČL škorice

Brezový cukor

1 vanilka alebo vanilkový lusk

Vlašské alebo píniové orechy na ozdobenie

Vyskúšajte tiež tento recept: V šálke pečená čerešňová pita

Postup:

Vyšľaháme 3 vajíčka so 6dkg brezovým cukrom a 1 balením prášku na pečenie, potom primiešame 10 dkg ovsených vločiek. Medzitým ošúpene a nastrúhame 60 dkg jabĺk, pridáme citrónovú šťavu aj ostrúhanú šupku z jabĺk, 6 dkg kokosovej múky, a obe hmoty zmiešame. Pridáme ešte 1 čajovú lyžičku škorice, brezový cukor, 1 balenie vanilky alebo vanilkový lusk. Vrch torty posypeme vlašskými a píniovými orieškami a môžme aj zopár sušenými slivkami. Formu na pečenie vystelenieme papierom a zmiešanú hmotu nalejeme do formy. Predhrejeme si rúru a pečieme pri 190 stupňoch. Po vychladnutí, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým alebo brezovým cukrom.

Dobrú chuť!

Stojí za vyskúšanie: Brusnicovo-jogurtová torta: Táto diétna verzia vás dostane