Presunúť na hlavný obsah

Domáce citrónové palacinky s ovocím: Zaujímavá chuť, ktorá osvieži

Recepty

Gastroexpert Rudolf Héger si tentokrát pre vás pripravil recept na lahodné domáce palacinky s citrónovou príchuťou.

Citrónové palacinky podľa gastroexperta Rudolfa Hégera

Potrebujeme:

Na prípravu palacinkového cesta si do jednej misy cez sitko presypeme 30 dkg hladkej múky, štipku soli, 1 lyžicu práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 celé vajcia, 1 vaječné žĺtko, nastrúhanú citrónovú kôru z 2 kusov citrónov, 3 dcl mlieka, 1,5 dcl sódy alebo perlivej minerálky. Všetko spolu zmixujeme a vymiesime dohladka. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko, ak je príliš riedke, pridáme múku. Odporúčame pridať 2-3 lyžice oleja, takto sa cesto neprilepí.

Vyskúšajte tento recept: Čučoriedkovo-jogurtová torta: Táto verzia vás dostane, vyskúšate?

Postup:

Cesto necháme stáť zhruba 20 minút, popri pečení prilejeme trošku oleja na panvicu, cca. jednu čajovú lyžičku a palacinkové cesto dávkujeme polievkovou naberačkou. Pečieme čo najtenšie palacinky. Po obrátení nám stačí aj 10 sekúnd, kým je palacinka hotová. Palacinky nepečme príliš dlho, pretože sa vysušia a budú tvrdé. Hotové palacinky natrieme medovo-orechovou, makovou alebo cukrovo-slahačkovou náplňou s vanilkovým pudingom alebo kakaovou náplňou. Na záver posypeme práškovým cukrom. 

Tip na skvelý recept: V šálke pečená čerešňová pita

Sladké maškrtenie!