Presunúť na hlavný obsah

Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená

Recepty

Čo by to bola jeseň bez tekvice. Gastroexpert Rudolf Héger si pre vás pripravil recept na lahodnú krémovú polievku.

Gastroexpert Rudolf Héger a jeho krémová tekvicová polievka

Potrebujeme:

2 malé kanadské tekvice
2 tenké malé mrkvy
2 zemiaky
2 menšie cibuľky
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
2 chilli papriky
1 kocka maggi do polievky
šľahačka na varenie
biele víno
mleté biele korenie
olej z tekvicových jadierok
sušené slivky

Tip na recept: Jablkový raw koláč: Tej chuti neodoláte!

Postup:

1. Dutú časť tekvice odrežeme, jadierka odstránime. V rúre upečieme. Medzitým cibuľu nakrájame na krúžky, cesnak posekáme nadrobno. Mrkvu, zemiaky a chilli papriku pokrájame.

2. Cibule, mrkvu a zemiaky trochu prevaríme, pridáme k ním kocku masoxu, potom to podlejeme vodou, okoreníme, pridáme nakrájanú chilli papriku a povaríme.

3. Keď to máme hotové, pridáme k tomu dužinu upečenej tekvice, prilejeme k tomu víno, pridáme šľahačku a rozmixujeme.

Dobrú chuť!