Potraviny, na ktoré si musíme dať pozor, aby sme neprekyslili organizmus: Viete, ktoré to sú?
V tele človeka je veľmi dôležitý správny pomer medzi kyselinami a zásadami. Niekedy však vplyvom potravín, ktorými telo nakŕmime, organizmus prekyslíme. Ktorým by sme sa teda mali vyhýbať, aby sme to neprehnali?
Pečivo z bielej múky
To, ktoré obsahuje kvások, prášok do pečiva, cukor a iné pridané veci, ktoré spôsobujú to, že vplyvom ich nadmernej konzumácie sa nám začne tvoriť nežiadúca kyselina octová, ktorá nám organizmus prekysľuje.
Čítajte: Najbohatšie potraviny na vlákninu: Keď začleníte do jedálnička toto, vaše telo prejde očistou
Ryža
Rovnako ako pri pečive z bielej múky, aj tu platí, že pri častej konzumácii bielej ryže, no dokonca aj tej celozrnnej, sa nám v tele začne tvoriť príliš veľa kyseliny octovej, ktorá organizmus prekyslí a máme problém.
Syry, mlieko, mliečne výrobky
Predovšetkým máme na mysli plesňové syry, ktoré keď v kombinácii s konzumovaním aj mlieka a mliečnych výrobkov sa rýchlo postarajú o to, že sa nám začne vytvárať ďalšia nežiadúca kyselina, kyselina dusičná.
Neprehliadnite: Potraviny, o ktorých ste si doteraz mysleli, že sú diétne: Tieto vám ukladajú tuk na bruchu a bokoch!
Mäso a údeniny
Pri nadmernom jedení údených výrobkov a mäsa, ktoré kupujeme bežne v obchodoch, a sú plné rastových hormónov a iných negatívnych látok, začne telo produkovať kyselinu sírovú, a pri údeninách kyselinu dusičnú. Z mäsa ide predovšetkým o hovädzie a bravčové mäso, ktorým by sme sa mali vyhýbať.
Alkohol
Najmä pivo a víno, pretože majú veľa kvasiniek. Alkohol vo všeobecnosti možno označiť za nežiadúci pre naše telo. Samozrejme v malom množstve nám neuškodí, ale keď to preženieme najmä so spomínanými druhmi alkoholu, nedostaví sa len „opica“, ale aj dlhodobejšie ochorenia v dôsledku prekyslenia organizmu.
Mohlo by vás zaujímať: 5 zázračných potravín, ktoré by ste mali častejšie zaradiť do jedálnička: Vďaka nim si telo vytvorí silnú obranyschopnosť
Sladkosti
V tomto prípade nemôžeme postupovať vylučovacou metódou. Jednoducho veľa akéhokoľvek sladkého nám zaručene neprospeje. Najlepšie by bolo sladké nekonzumovať vôbec. Cukry idú totiž priamo a rýchlo do krvi, čím spôsobujú nadbytok krvného cukru. Potom dochádza k tomu, že telo reaguje nadmerným vylučovaním hormónu inzulínu, čo zase vedie k možnému vzniku cukrovky.
Vlašské orechy, kešu orechy a arašidy
Hoci sa na prvý pohľad zdajú ako neškodná, dokonca pre mnohých aj zdravá chuťovka, opak je pravdou, aj na tie si musíme dávať pozor, pretože obsahujú látky, ktoré zapríčiňujú prekyslenie.