Presunúť na hlavný obsah

Zapečené domáce kurča s tymiánom a ostatnými dobrotami

Recepty

S pomocou gastroexperta Rudolfa Hégera máme pre vás skvelý tip na víkendový obed. Na svoje si príde celá rodina.

Rudolf Héger a jeho zapečené domáce kurča

Suroviny:

Kurča

Zemiaky
Paradajky
Cibuľa
Tymián
Petržlenová vňať
Cesnak
Citrón
Olivový olej
Soľ a čierne korenie

Vyskúšajte: Domáce sezamové pagáčiky: Čerstvé pečivo, ktorému neodoláte

Postup:

Kurča umyjeme, naporcujeme na štvrťky. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Veľký plech si vymastíme olivovým olejom, vložíme zemiaky, osolíme. Na zemiaky dáme naporcované kura, ktoré si osolíme, posypeme čiernym korením a červenou paprikou. Na kura poukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska, kúsky cesnaku a ešte polovicu celého cesnaku, rozpolenú paradajku, citrón nakrájaný na mesiačiky, čerstvý tymián a petržlenovú vňaťku. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme zhruba 0,5 dcl vody. Takto pripravené kura zakryjeme alobalom a vložíme do horúcej rúry. Pečieme asi 30 minút, potom odstránime alobal a pečieme do zlatista.  Upečené kura posypeme tymiánom a petržlenovou vňaťou. 

Veľmi chutné!

Tipy na dezerty: