Presunúť na hlavný obsah

Mladý pár zo Slovenska vytvoril zdravý koncept predajne: Majú výborné domáce pečivo a obilniny kúpite na váhu

Kariéra

Matúš a Dada Zvalovci sa rozhodli žiť úplne iný život a vytvorili chutný koncept predajne, v ktorom využívajú alternatívne pečenie a veľmi ekologický prístup.

Pred pár dňami sme boli na otvorení predajne U Dobrožrúta, ktorá nás zaujala svojím netradičným a veľmi ohľaduplným prístupom k prírode a celkovo k životu. Ak máte radi pečivo, tento koncept vás určite poteší hlavne tým, že na prípravu využívajú len prírodné suroviny a žiadny rafinovaný cukor, či bielu múku.

Čítajte aj: Slovenka Andrea maľuje tenisky originálnym spôsobom: Vďaka svojej vášni a profesionalite získala zaujímavé zákazky

Počas otvorenia sme vyspovedali Matúša, ktorý spolu so svojou partnerkou Dadou stoja za celým konceptom a zdravou predajňou. 

Kto sú Dobrožrúti a ako celý tento koncept vznikol?

Dobrožrúti sme ja a moja žena Dada. Fungujeme viac ako tri roky s tým, že sme v prvom rade blogeri a blogujeme na sociálnej sieti pod názvom Dobrožrúti. Je to taký náš celkový životný štýl, do ktorého spadá varenie, výchova detí a ekológia. Čo sa týka konceptu U Dobrožrúta, je to predajňa, v ktorej predávame naše pečivo, ktoré je úplne bez živočíšnych produktov a bez lepku. Predávame rôzne druhy pečiva od chleba, cez žemle, bagety a podobne. Okrem toho ponúkame aj koláčiky. Súčasťou predajne sú aj bezobalové produkty, ktoré sa dajú kúpiť na váhu. Takto si môžete kúpiť strukoviny, obilniny, sušené ovocie, orechy, či semienka. Do toho tu máme zopár ekologických a dizajnových produktov ako napríklad prírodná kozmetika, či rôzne kozmetické doplnky pre ženy. 

Čo vás inšpirovalo k vytvoreniu konceptu a predajne U Dobrožrúta?

Pred rokom a pol nás inšpirovala Ivana Mareš z blogu Nezmar, ktorá rieši tému odpadov a zaujíma sa o ekológiu. Táto myšlienka náz zaujala ešte v našej výrobni, kde vyrábame koláčiky a pečivo a viedlo nás to až k tomu, že sme si zariadili výrobňu, kde produkujeme len minimálny odpad. To celé viedlo až k vytvoreniu predajne U Dobrožrúta.

V čom sa odlišujete od konkurencie a od iných zdravých bio obchodov?

V prvom rade sa nesnažíme prezentovať to, že sme bio, hoci nehovorím, že je to zlé. Odlišujeme sa hlavne tým, že sa u nás dajú nakúpiť produkty na váhu, čo väčšinou v iných obchodoch kúpite balené. U nás si môžete nakúpiť veci do vlastných obalov, alebo do našich, ktoré sú rozložiteľné. Čo sa týka pekárne, tak my robíme iba bezlepkové veci. 

Aké sú vaše vyhliadky do budúcna?

Momentálne sme spokojní s tým, čo sme vytvorili a veľmi sa tešíme z predajne, ktorá má zatiaľ dobré ohlasy. Zvýšila sa nám výroba, keďže sme predtým len dodávali produkty do iných predajní a teraz je toho viac spolu s našou novou predajňou. Stále sme otvorení rôznym spoluprácam, ale v prvom rade chceme vyšperkovať tento koncept do dokonalosti.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Talentovaná slovenská ilustrátorka si ide za svojím snom: Danyela Art kreslí obrázky, ktoré prinášajú radosť!

Aký je váš najobľúbenejší produkt z predajne U Dobrožrúta?

Pre mňa je to asi dobronut, čo je vlastne taký malý koláčik v tvare donutu, ale je bezlepkový a nie je vyprážaný. Je to taká zdravá a hlavne chutná alternatíva namiesto klasického donutu.