Kvôli tomuto sa oplatí "zhrešiť": Vyskúšajte chutný avokádový cheesecake
Ak máte chuť na niečo netradičné a napriek tomu sladké, pripravte si tento jednoduchý recept. Bude to stáť za to.
Hoci sa vám môže na prvý pohľad zdať, že cheesecake z avokáda nie je práve najtradičnejšou voľbou, dajte mu šancu. Prekvapí vás svojou zaujímavou chuťou, ktorú si zamilujete.
Vyskúšajte: Pripravte si chutný recept od herca Braňa Deáka: Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom
Na prípravu avokádového cheesecake-u budete potrebovať:
300 g smotanového syru (v prípade alergikov kozieho, či bezlaktózového) poprípade vymeňte za tvaroh
350 ml šľahačky (dá sa kúpiť aj bezlaktózová verzia)
1 veľké avokádo
šťava z dvoch limetiek
kôra z dvoch limetiek
1 lyžica stévie, poprípade medu
1 veľký hrnček podrvených celozrnných sušienok
100 g roztopeného masla (poprípade kozie, alebo bezlaktózové)
Postup:
V prvom rade nastrúhajte kôru z limetiek, odšťavte z nich šťavu a odložte nabok. Do mixéra vložte sušienky spolu s roztopeným maslom a mixujte kým sa vám nevytvorí ideálna hmota na krustu. Následne na to si potrite tortovú formu olejom a zmixovanú zmes pomaly natlačte na spodnú časť formy a mierne po okrajoch. Potom dajte formu na 10 minút do mrazničky. Do mixéra tentokrát vložte ošúpané a nakrájané avokádo, smotanový syr, stéviu, šľahačku, štavu z limetiek a limetkovú kôru. Všetko mixujte až dovtedy, dokedy nedosiahnete hladkú hmotu. Vyberte formu z mrazničky, na stuhnutú krustu vylejte hladký krém a vrch upravte. Nakoniec vložte celý cheesecake do chladničky na minimálne dve až tri hodiny. Ak chcete, aby stuhol rýchlejšie, vložte ho do mrazničky. Dobrú chuť!
Pripravte si aj: Ľahký obed, ktorý vás zasýti v letných dňoch: Cestovinový šalát s talianskym dressingom