Tradičné bryndzové halušky bez múky: Pripravte si naše slovenské jedlo inak a predsa chutne

Pokiaľ sa múke vyhýbate a napriek tomu milujete bryndzové halušky, vyskúšajte nasledujúci recept. Skvelé je, že si ho môžete vychutnať bez akýchkoľvek výčitiek.

Pripravte si naše tradičné jedlo bez múky

Pripravte si naše tradičné jedlo bez múky

Zdroj: Profimedia

Slovensko má množstvo výnimočných a tradičných jedál, medzi ktoré patria v prvom rade obľúbené bryndzové halušky. My máme pre vás tentokrát recept, v ktorom nemusíte použiť klasickú múku a napriek tomu si rozdiel v chuti nevšimnete. Vyskúšate?

Mohlo by vás zaujímať: Vyskúšajte hot dog s červenou repou, jogurtovo-cesnakovým dipom a kôprom

Na bryndzové halušky budete potrebovať: 

3 väčšie zemiaky 

2 vajcia 

180 g mletých ovsených vločiek

200 g nepasterizovanej 100 % ovčej bryndze

slanina

soľ

pažítka na ozdobenie

Postup:

Najskôr si nastrúhajte zemiaky, do nich potom pridajte dve vajíčka a zmiešajte spolu s ovsenými vločkami. Hotové cesto by malo byť hustejšie, aby spolu dobre držalo. Keď máte cesto hotové, dajte si variť do väčšieho hrnca vodu so štipkou soli a po tom ako začne vrieť, pridávajte do vody drobné halušky, ktoré dosiahnete buď potrhaním cesta, alebo vďaka oválnemu sitku na halušky. Halušky nechajte vo vode približne 5 až 8 minút a potom všetku prebytočnú vodu z hrnca vylejte. Na záver pridajte bryndzu a ozdobte nakrájanou opečenou slaninou a pažítkou. Dobrú chuť a hlavne bez výčitiek!

Vyskúšajte aj toto: Pripravte si chutný recept od herca Braňa Deáka: Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom

Foto:
Profimedia
Zdroj:
DD

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba