Presunúť na hlavný obsah

Lucia a Matej priniesli kúsok Francúzska do Bratislavy: Ich sladkostiam odolá málokto

Feminity

Talentovaný manželský pár vo svojom sladkom raji skutočne ponúka malé hriešnosti. Dokonalým pralinkám a absolútne božským makarónkam sme úplne podľahli.

Môže to znieť ako klišé, no otvoriť si cukrárničku, v ktorej budete ponúkať pravé francúzske makarónky chce naozaj odvahu a odhodlanie. No manželia Lucia a Matej Galovičovci si povedali, že to risknú a oplatilo sa. A to obaja študovali niečo celkom iné. ”Sme vyštudovaní ekonómovia, ktorí sa preorientovali na cukrárske remeslo a zdieľajú spoločnú vášeň pre prípravu a konzumáciu jedla a podnikanie v gastronómii.” 

Pýtate sa ako sa ekonómovia dostanú k cukrárčine? Vraj veľmi ľahko. Stačí, ak tomu úplne podľahnete. ”Myšlienka založiť cukráreň prišla až neskôr, naším prvotným cieľom bolo naučiť sa piecť francúzske makarónky. A keďže sme nášmu produktu verili a mali sme aj nadšenú odozvu od našich blízkych, otvorili sme si pred štyrmi rokmi eshop s makarónkami. Nakoľko nás pečenie bavilo a rozširovali sa nám obzory, chceli sme začať ponúkať aj množstvo iných zákuskov.” Dnes u nich nájdete okrem makaróniek aj cheesecaky, pralinky, tartaletky, venčeky, rôzne torty, domáce limonády a v lete zmrzlinu. Tajomstvo ich úspechu je pomerne jednoduché. Kvalita a poctivosť. Lucia a Matej si najviac zakladajú na čistote, čerstvosti, kvalitných surovinách a správnych postupoch. ”Nie je nič horšie, ako mať kvalitnú surovinu a zničiť ju nesprávnou prípravou.”

Svoju prácu skutočne milujú a robia ju naozaj s nadšením a láskou. A čo majú na nej naradšej? ”Najlepšie na našej práci je, že nám umožnila pracovať spolu. A tiež máme radi na konci dňa vypredanú vitrínu.”

Napriek tomu, že sa im splnil jeden veľký sen, predsa len ešte po niečom túžia. ”Momentálne najväčším snom je presunúť výrobu do väčších priestorov, kde by sa okrem nás dvoch zmestili aj zamestnanci. A s tým ide ruka v ruke ďalšie prianie, otvorenie novej cukrárne. Tam by sa okrem zákuskov podávali aj servírované dezerty.