Presunúť na hlavný obsah

Gaštanová torta s čokoládou: Vyzerá slávnostne a chutí božsky

Feminity

Jemnučká ako obláčik a odolá jej málokto. Jednoducho existujú malé hriešnosti, ktorým občas treba podľahnúť.

Sýta torta plná kvalitnej čokolády a vône rumu rozhodne poteší vaše chuťové poháriky. 

Čo budete potrebovať:

500 g gaštanového pyré
1/2 šálky zmäknutého masla
1 ČL vanilkového extraktu
1 PL rumu
6 vajec
250 g kvalitnej čokolády
štipka soli
3 PL kryštálového cukru
2 PL hnedého cukru

Postup: 

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Gaštanové pyré vymiešame s maslom, pridáme vanilku, rum, žĺtky, roztopenú čokoládu a poriadne premiešame. Zvlášť si vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď nám vznikne pena, primiešame do nich biely cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým nevznikne pevný sneh. Ten posypeme hnedým cukrom a postupne po častiach primiešavame k čokoládovému cestu.
Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 45 minút.

”Čerešnička” na záver:

Ak patríte medzi milovníkov hriešností tak ako my, pokojne celú tortu polejte ešte roztopenou čokoládou a dozdobte ovocím! 

Dobrú chuť!