Slovenka Denisa vracia zašlú slávu bábovkám: A to ani zďaleka nie je všetko

Vášňou čerstvej a sympatickej maminy Denisy Štefánik sú bábovky a všetko s nimi spojené. Získala si nás nielen tým, že chutia božsky, ale aj vyzerajú ako skutočné umelecká diela. Napríklad aj svadobnú tortu môžete mať z bábovky. A vyzerá perfektne!

Ak milujete klasiku, tieto bábovky musíte ochutnať

Ak milujete klasiku, tieto bábovky musíte ochutnať

Zdroj: Jana Kuššová

Denisa pečenie miluje. A jej srdcovkou sa stali práve bábovky. Dokonca sa snaží nielen o netradičný dizajn tejto starej dobrej klasiky, ale dokonca dáva sladkým hriešnostiam aj mená. Napríklad banánovú bábovku s orechmi nazvala Wiliam po vojvodovi Williamovi Cavendishovi. Bábovka Štefánik zase nesie meno jej manžela, ktorému veľmi zachutila. Takže ochutnať môžete nielen podľa obľúbenej príchute, ale aj mena, ktoré vám je najsympatickejšie. 

Kto stojí za "Bábovkou"? 

Našu pekárničku sme založili spolu s mojím manželom Ondrejom približne pred dvomi rokmi. Hoci myšlienka a koncept sa zrodili v mojej hlave, bol to práve on, ktorý veril môjmu nadšeniu. Od začiatku ma podporuje, radí mi a dáva do toho “ekonomiku”. A samozrejme testuje. V posledných mesiacoch, keď mňa zamestnávajú už viac mamičkovské povinnosti, by to však nešlo ani bez našej kolegynky Lucky, ktorá starostlivo pečie namiesto mňa.

Ako to celé začalo? 

Bábovka bola mojím obľúbeným koláčom už od detstva. Kakaovo - vanilková s hrozienkami. Doteraz mám tú starú smaltovanú formu po prababičke, v ktorej mi ju maminka piekla. Po rokoch strávených v korporátoch som však hľadala niečo iné. Skúsenosť v jednej bratislavskej pekárničke ma priviedla k myšlienke pečenia vlastných koláčov. Narozdiel od práce na marketingovom oddelení, tu som zažívala priamu spätnú väzbu, úsmev a spokojnosť zákazníka. Táto práca vonia, dá sa jej dotknúť. No s ochutnávaním je to ťažšie, z okrúhlej bábovky si odkrojiť nemožno, zákazník by to asi zbadal.

Prečo práve "bábovkové kraľovstvo"?

Spojenie "bábovkové kráľovstvo" vzniklo ako "hashtag" na instagrame, ktorý vyjadruje náš zámer vytvoriť také naše kráľovstvo. Teda miesto, kde si naše bábovky môžu zákazníci  vychutnať a zažiť tú sladkú rozprávku. Tým kráľovstvom bude naša kaviareň v Trnave, na ktorej otvorení teraz tvrdo pracujeme. No a hranice kráľovstva tvoria všetky kaviarne, kde naše bábovky nájdete v ponuke.

Na čom je založená filozofia tvojej práce? 

Slogan “doma upečená, cukrom posypaná” vyjadruje naše základné princípy. Každá bábovka je pečená priamo u nás, tak, akoby ste ju piekli sami doma, teda z kvalitných surovín, bez pridaných konzervantov, farbív či aróm. Zároveň naše bábovky nepodliehajú ultra diéte. Používame poctivé suroviny, pravé maslo, vanilku, med od nášho včelára Rasťa zo Suchej nad Parnou.

Čo je pre teba pri práci najväčšou vášňou?

Najradšej mám živý kontakt so zákazníkom, keď vidím ako mu chutí. To prekvapenie a slastný výraz v tvári. Potrpím si na plnú chuť, keď jablková, tak z kila jabĺk, keď banánová, tak z piatich banánov.

Na čom si najviac zakladáš?

Na udržaní kvality a výrobných procesov.

Ako sa dá spojiť biznis s materstvom?

Nebudem sa tváriť, že je to jednoduché. Je to náročné. Hoci pár týždňov po pôrode, keď dcérka tvrdo spala niekoľko hodín, sa mi pieklo jedna báseň. Už to tak však nie je a moja pozornosť smeruje hlavne jej, povinnosti čakajú na svoju chvíľu, ktorá niekedy ani nenastane.. Vtedy je to náročné. V manželovi mám však neuveriteľnú oporu.

Po čom ešte túžiš?

Verím, že sa nám podarí vytvoriť stabilnú kaviareň, kde sa zákazníci budú radi vracať.
A s rodinkou túžim cestovať po svete, dcérke ukázať naše obľúbené Taliansko, spoznávať nové miesta a ochutnávať nové maškrty.

Foto:
Jana Kuššová
Zdroj:
NM

Súvisiace články

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba