Rybacia nátierka z tuniaka: Dokonalé, sýte a rýchle raňajky na počkanie

Tiež považujete raňajky za základ dobrého dňa? Aj my. Práve preto máme pre vás tip na skvelú nátierku,ktorú si určite zamilujete!

Dokonalé, sýte a rýchle raňajky na počkanie

Dokonalé, sýte a rýchle raňajky na počkanie

Zdroj: lenivakucharka.sk

Prečítajte si: Brownie cheesecake s dvomi druhmi čokolády: Týmto sladkým dezertom rozhodne potešíte svoju polovičku na Valentína

Objavili sme skutočne skvelé, rýchle a sýte jedlo na raňajky. Tuniaková nátierka foodblogerky Veroniky Čopíkovej alias Lenivej kuchárky naozaj poteší nejeden mlsný jazýček. 

Čo budete potrebovať: 

100 g tuniaka v olivovom oleji (uprednostnite tuniaka v skle)
2 malé zavárané uhorky
1 uvarené vajíčko
50 g lučiny (môžete nahradiť maslom izbovej teploty)
hrsť nasekanej pažítky
soľ
čierne korenie

Postup:

Do misky dáme tuniaka a vidličkou ho "roztlačíme" na menšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekané uhorky a vajíčko, syr Lučina a nasekanú pažítku. Osolíme, okoreníme a celú pomazánku preložíme do mixéra. Rozmixujeme dohladka, ochutnáme a podľa chuti ešte pridáme soľ a čierne korenie. Hotovú nátierku dáme na chlieb, bagetu či sendvič a doplníme našimi obľúbenými ingredienciami. 

Tip:

Celozrnný sendvič, nasucho opečte na panvici z vonkajšej strany, aby bol chrumkavý, natrite ho nahrubo tuniakovou nátierkou, pridajte pár koliesok natenko nakrájanej fialovej cibule a posypte hrsťou valeriánky poľnej. 

Dobrú chuť!

Foto:
lenivakucharka.sk
Zdroj:
NM

Súvisiace články

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba