Presunúť na hlavný obsah

Svieže raňajky do postele: Špaldové palacinky s exotickým ovocím

Recepty

Každý deň môže začať výnimočne, ak ho začnete tými správnymi raňajkami. Niečo sladké rozžiari tvár a dodá energiu na celý deň. A pritom ani sladký recept nemusí byť nezdravý! Inšpirujte sa našimi palacinkami s chuťou manga a marakuje.

Mohlo by Vás zaujímať: Milujete punčový rez? Ukážeme vám recept na jeho novú verziu, ktorá chutí absolútne skvele

Na palacinkové cesto budeme potrebovať:

1 hrnček špadlovej múky

1 a pol hrnčeka mlieka

2 veľké vajcia

Štipku soli

2 polievkové lyžice masla

1 polievkovú lyžicu medu

1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu

Olej bez príchute na prípravu palaciniek

Na omáčku z manga a marakuje si zabezpečíme:

1 mango

pyré z marakuje (môže byť v konzerve), alebo 1 čerstvú marakuju, z ktorej vydlabeme lyžičkou dužinu

2 polievkové lyžice medu

Postup:

1. Pripravíme si cesto na palacinky: v miske zmiešame spolu všetky potrebné ingrediencie a vymiešame do hladka, aby nám v ceste nezostali hrudky.

2. Na miernom plameni, vždy s kvapkou oleja, za použitia palacinkovej panvici, urobíme palacinky.

3. Na omáčku z exotické ovocia si najprv pripravíme mango. Ovocie ošúpeme, obrežeme od kôstky a nakrájame na menšie kúsky, prípdne tenké plátky. Takto očistené mango budeme tepelne spracovávať. 

4. Na panvici si zohrejeme kvapku oleja, pridáme med a kúsky manga. Môžeme priliať aj kúsok vody. Mango podusíme do mäkka, aby nabralo vláčnu textúru. Po chvíľke pridáme aj marakuju- jej malé zrniečka z dužiny sa v tejto teplej zmesy pekne zohrejú.

5. Servírujeme palacinky, ktoré polejeme teplou zmesou, ktorú sme si pripravili z ovocia. Je však možné exotickú zmes aj rozmixovať ponorným mixérom a tým si zabezpečiť na vrch palaciniek sladkú omáčku. Delikátna však zostáva aj keď je v nej cítiť pravú textúru ovocia.

Dobrú chuť!

Prečítajte si tiež: Pripravte si proteínovo banánové palacinky, na ktoré potrebujete len 5 ingrediencií: Recept, ktorý si zamilujete